Mansikka maistuu jokaiselle

Mansikka on makea ja herkullinen kesän marja. Marjatila Tyrnikasta voit ostaa mansikat valmiiksi poimittuna. Viljelemme Suomessa hyvin menestyvää ja suosittelua Polka-lajiketta, jota on helppo poimia ja joka on maultaan raikas ja makea. Viljelemme myös Rumbaa, joka on Polkaa aikaisempi varhaislajike. Mansikkamme kestävät hyvin kuljetusta ja pakastamista, joten voit nauttia näistä herkuista myös talvella. Mansikka on myös hyvä C-vitamiinin ja raudan lähde.

Tervetuloa mansikkaostoksille Sahalahdelle, Pirkanmaalle!

Tietoa mansikoistamme

Mansikkalajike Polka antaa runsaan satonsa melko myöhään keväällä. Mansikat ovat suuria tai keskikokoisia ja voimakkaan punaisia. Kiinteät mansikat kestävät kuljetusta ja pakastusta ja sopivat loistavasti useisiin jälkiruokiin tai sellaisinaan syötäväksi. Mansikan malto on myös punertavaa ja voi värjätä. Polka on kotoisin Hollannista ja saapunut Suomeen 1980-luvulla. Lajike kestää hyvin talvea, ja makeiden ja maistuvien marjojensa lisäksi talvikestävyys on yksi sen suosion syistä Suomessa.

Rumba on Polkaa aikaisempi varhaislajike, jonka marjat ovat suuria ja syvänpunaisia. Mansikat ovat helposti poimittavia ja niillä on pyöreä, kartiomainen muoto sekä kiiltävä pinta. Myös Rumban alkuperämaa on Hollanti. 

mansikka.jpg