Säilytys

Marjat varastoidaan viileässä tai pakastetaan mahdollisimman nopeasti. Pakastaminen on helppo ja suositeltava säilöntätapa. Pakastettuna marjat säilyvät hyvinä pitkään, vitamiinipitoisuus tosin laskee säilytysajan pidentyessä. Marjat säilyttävät ominaisuutensa noin puoli vuotta. Puristettu käsittelemätön mehu säilyy noin viikon.

Mehun happamuus estää haitallisten bakteerien lisääntymisen, mutta ei homeiden ja hiivojen kasvua, jotka yleensä pilaavat tyrnimehun. Säilyvyyden parantamiseksi mehu tulee siivilöidä ja pastöroida ennen myyntiä. Vitamiinien ja värin säilyvyyttä parantaa mehun sokeroiminen. Kuivalla säällä kerätyt marjat voidaan säilöä myös kuivaamalla. Kuivauslämpötila saa olla korkeintaan 40 - 50 astetta, jotta vitamiinit säilyvät. Kuivattuja marjoja voidaan syödä sellaisenaan tai käyttää jauhettuna esimerkiksi leivonnassa.