Sadonkorjuu
Tyrnin
sato Suomessa ajoittuu syksyyn. Lajikkeesta riippuen marjat kypsyvät
elo-syyskuussa. Marjojen kypsyessä niiden väri muuttuu vähittäin
vihreästä tai harmahtavasta keltaisen ja punaoranssin sävyiseksi.
Samalla marjat pehmenevät ja muuttuvat mehukkaiksi. Hyvin kypsiä marjoja
ei pysty poimimaan ehjinä, mutta mehun puristaminen onnistuu sitä
helpommin mitä kypsempiä marjat ovat.
Paras korjuusää on kuiva, jolloin marjat saadaan kerättyä puhtaina. Marjojen koko kasvaa kypsymisen aikana ja vielä sen jälkeenkin. Marjojen C-vitamiinipitoisuus laskee kypsymisvaiheen aikana ja edelleen marjojen ylikypsyessä.
Paras korjuusää on kuiva, jolloin marjat saadaan kerättyä puhtaina. Marjojen koko kasvaa kypsymisen aikana ja vielä sen jälkeenkin. Marjojen C-vitamiinipitoisuus laskee kypsymisvaiheen aikana ja edelleen marjojen ylikypsyessä.