Tuotteet

Sekä pensasmustikka, että tyrnimarjaa myydään suoraan tilalta tuoreena satokauden aikana. Marjoja voi hakea tilalta valmiiksi poimittuna. Itsepoiminta järjestetään marjatilanteen mukaan ja itsepoimintamahdollisuus hyvä varmistaa ennen tuloa. Marjoja on yleensä saatavilla vielä satokauden jälkeenkin pakastettuna.

Tyrnimarjoista jalostetaan tyrnitäysmehua kylmäpuristusmenetelmällä. Mehuun ei lisätä säilöntäaineita tai sokeria, vaan se pastöroidaan, mikä takaa vähintään 6 kk säilyvyysajan jääkaappilämpötilassa. Täysmehua jalostetaan edelleen tyrnihyytelöksi. Prosessissa ylijäävä kuori- ja siemenaines kuivataan alle 50oC lämpötilassa ja jauhetaan tyrnirouheeksi. Kylmäpuristus ja alhainen kuivauslämpötila takaavat tyrnin terveysvaikutteisten aromien säilymisen.

Tyrnimehu soveltuu käytettäväksi sellaisenaan tai marja-/tuoremehuun sekoitettuna. Sopiva päiväannos on 1-2 rkl. Mehu soveltuu myös erinomaisesti ruoanlaittoon, kuten kohdasta "reseptit" voi lukea. Tyrnirouhe käy maukkaaksi ravinnelisäksi mm. teehen, puuroon, viiliin, rahkaan, jogurttiin jne. Teelusikallinen annokseen riittää antamaan raikkaan tyrnin maun ja mukavan energialisän päivään. Lisäksi jauhe sopii leivontaan; leipään, sämpylöihin, pullaan… Sopiva suhde leivonnassa on 1 osa tyrnihiutaleita / 3-6 osaa jauhoja. Leivonnaiset on vielä hyvä voidella tyrnimehun ja voin seoksella; näin niiden maku ja näkö paranee.